Розробники сайту declarations.com.ua у запуску модуля допомогли спеціалісти компанії RBC-Group, передає Bihus.info. Там можна знайти найцікавіші декларації і зробити вибірки за доходами сім’ї, кількістю нерухомості, чи марками авто. Також можна “викопати” декларації за будь-якими критеріями, отримати результати в форматі графіків і списків.

Бажаєте знайти всіх прокурорів, в яких родина заробляє в три рази більше, ніж вони, а в гаражі стоїть Mercedes? Будь ласка! Все зрозуміло, наочно і дуже детально. Відповіді на багато питань щодо статків чиновників доступні в декілька кліків,
– розповів аналітик проекту Ольга Макарова.

На сайті є інформація з щорічних декларацій чиновників за 2015 та 2016 рік. Основна частина даних — це розділи декларації про доходи, грошові кошти та активи, нерухомість, транспортні засоби, а також зобов’язання і видатки.

Читайте також: Махінації в НАЗК: хто причетний до корупції з перевірками декларацій

Інформацію можна сортувати за державними установами (Адміністрація Президента, НАЗК, Вища рада юстиції, і т.і.), регіонами, марками авто, відсотком готівки у загальних активах, вартістю нерухомості у членів родини, тощо.

На деяких сторінках можна зафіксувати верхню, або нижню частину значень. До прикладу, знайти всіх чиновників із доходом понад 100 мільйонів на рік. Таких на сайті знайшлося 15 осіб.

Існує можливість комбінувати фільтри, наприклад, пошук всіх працівників Пенсійного фонду і Рахункової палати у Харківській та Київській областях. Система дає можливість аналізувати статистику, а також бачити список декларантів за сукупністю показників.

Читайте також: Нардеп забув внести в декларацію покупку авто за 2,5 мільйони

У розділі “Регіональний зріз” можна провести порівняння тенденцій з різних областей. Наприклад, чиновники Кіровоградщині володіють в середньому найбільшими площами землі, а на Вінниччині найвища доля задекларованих доходів зберігається у готівці.



Викривачам корупції стане в нагоді розділ "Ризик-аналіз", в якому зібрані дані потенційних порушників - наприклад, ті, в кого задекларовано будинок, але немає ділянки, або ті, в кого витрати у 3 рази перевищують доходи.

Крім того, на сайті є можливість порівняння декларацій - в тому числі й інформації з паперових документів, оцифрованої активістами "Канцелярської сотні". Як ж додати декларації чиновника за різні роки, можна побачити як зростали його активи, і з якими призначеннями збігталися ці "збагачення".