Про це міністр сказав у коментарі ТСН.

"Ніяких прямих загроз для цього (припинення безвізу з ЄС, – "24") нема. Ніхто безвіз завтра-післязавтра в українців не відбере. Але те, що обіцяли (європейським партнерам, – "24") – потрібно виконувати. Я пам'ятаю, як ми робили безвізовий план. І створення антикорупційних органів було частиною цього плану. Але якщо ми виконали цей план, значить, воно функціонує", – зазначив Павло Клімкін.

Читайте також: Єврокомісія оприлюднила шість вимог для збереження безвізу

За словами глава МЗС, вже близько 400 тисяч українців успішно скористалися безвізом і лише 61 українця не пустили до країн Євросоюзу – вони мали проблеми з документами або кримінальне минуле на території країн ЄС.

Клімкін зауважив, що питання до завершення всієї антикорупційної системи не закрите, поки в Україні не буде створено Антикорупційного суду.

Тож різка реакція представників Євросоюзу на проблему з антикорупційними органами в Україні є "дзвіночком" для влади, але "для безвізу насьогодні загроз немає".

Нагадаємо, після скандалу навколо антикорупційних органів Євросоюз вимагає від України негайно посилити боротьбу з корупцією, інакше безвіз може бути призупинено.