Про це повідомляє видання "Крим.Реалії".

Читайте також: В окупованому Криму б'ють на сполох: не вистачає питної води

Незаконний "голова уряду" окупованого півострова Сергій Аксьонов зазначив, що щорічна потреба утримання доріг у Криму становить 7,4 мільярда рублів, а дорожній фонд – 2,9 мільярда рублів.

Тобто при нинішньому фінансуванні ми тільки вкладаємося в межі утримання, не кажучи про те, що потрібен ремонт, реконструкція, капітальний ремонт і так далі,
– заявив він.

Аксьонов також наголосив, що на погіршення стану доріг суттєво впливають кліматичні умови на півострові. Так, руйнуванню покриття сприяють численні перепади температур з переходом через точку замерзання в поєднанні з опадами в осінньо-зимовий період.

Напередодні окупаційна влада Криму попросила 140 мільярдів на ремонт доріг в уряду Росії. Тоді Аксьонов заявив, що виділених на ремонт коштів недостатньо.

За інформацією незаконного "голови уряду", у 2018 році з резервного фонду президента Росії виділили 4,5 мільярда рублів (1,8 мільярда гривень) на будівництво, реконструкцію та ремонт кримських доріг. Натомість з бюджету півострова передбачені 2,9 мільярда 1,2 мільярда гривень).

Нагадаємо, нещодавно українська прокуратура викрила прихований трубопровід, що постачав воду до окупованого Росією Криму. Свердловина, де здійснювався відбір, розташована за 15 метрів від лінії розмежування.