Про це повідомили у прес-службі СБУ.

Читайте також: СБУ видворила до Росії запеклого прокремлівського пропагандиста

"Служба безпеки України отримала інформацію щодо незаконного перебування в Україні громадянина Російської Федерації, який протягом тривалого часу був довіреною особою та відповідав за реалізацію в нашій країні політики Президента Чеченської Республіки Рамзана Кадирова", – йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, після Революції Гідності чоловік залишив територію України та перебував в Грозному. Але згодом, наприкінці вересня, іноземець повернувся, використовуючи новий паспорт громадянина РФ, зі зміненими установчими даними.

Оперативники спецслужби задокументували, що під час незаконного перебування в Україні громадянина РФ, який, зокрема, збирав відомості про діяльність проукраїнських вихідців з Чеченської Республіки, які брали участь у проведенні антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей,
– зазначили в СБУ.

Оскільки дії Ціцулаєва порушували законодавство та загрожували національній безпеці України, його примусово повернули до Росії.

"Він грубо порушив законодавство про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, здійснюючи перетинання державного кордону України та перебуваючи на території нашої держави з документами, які оформлені на установчі дані іншої особи, тому щодо нього було прийнято рішення про примусове повернення в Росію", – йдеться в заяві СБУ.

Нагадаємо, 23 листопада стало відомо, що СБУ затримала повноважного представника глави Чечні в Україні Рамзана Ціцулаєва, відвезла його до кордону з Росією, де росіяни його затримали та арештували.