Вірян просять помолитися та об'єднати зусилля задля спільного блага. Про введення дня загальної молитви повідомляє Релігійно-інформаційна служба України.

До теми ПЦУ почала виготовляти антисептики: їх безкоштовно роздають по містах

Однак до спільної молитви вірян закликають не у храмах. Хоч прямо у листі-зверненні про це не йдеться, там зазначено, що "варто залишатися на місцях свого перебування".

Ми закликаємо віруючих різних конфесій, а особливо тих в нашій державі, від кого зараз залежить ухвалення складних та відповідальних рішень, у цей день проявити смирення і покаяння перед Богом, залишаючись кожен у місці свого перебування,
– йдеться у зверненні.

Також церква закликає допомагати нужденним та не забувати про благодійчсність. Окремо наголошують і на необхідності дотримань правил гігієни та вимог карантину.

Додамо, що у межах цього дня заплановано онлайн-трансляцію з Михайлівського собору. Розпочнеться захід о 12:00, а спостерігати за ним можна буде на фейсбук-сторінці очільника ПЦУ Епіфанія.

Церква і карантин: коротко

  • Православна церква України затвердила молитву проти коронавірусу. Текст можна подивитися за посиланням.
  • Вселенський патріарх Варфоломій наказав припинити всі церковні служби.
  • У Православній церкві КП почали дезінфікувати ікони та тимчасово не радять цілувати дерев'яний хрест.
  • Влада тимчасово заборонила церковні служби і обряди, оскільки вони підпадають під загальну заборону масових зібрань у понад 10 осіб.
  • Патріарх Філарет заявив, що однією з причин коронавірусу була гомосексуальність, яка поширена у світі.

Симптоми коронавірусу
Які симптоми коронавірусу / Інфографіка 24 каналу