Синоптики Укргідрометцентру на 22 – 25 березня оголосили в Україні штормове попередження через негоду – І рівень небезпеки, жовтий.

ЦІкаво Київ та низку областей України засипало снігом: фото, відео

У зв'язку з вторгненням арктичного повітря очікується відчутне зниження температури: вночі до -3...-8 градусів, вдень до +3 градусів тепла – -3 градусів морозу. Лише на півдні та сході вночі близько 0, вдень до +2...+7 градусів,
– розповіли синоптики.

З 23 березня похолодання буде супроводжуватися значними опадами. Так, у понеділок у західних, східних, Вінницькій та Дніпропетровській областях може насипати до 3 сантиметрів снігу. Через це на дорогах утвориться ожеледиця. Водночас жителям Півдня 23 березня докучатиме шквальний вітер з поривами до 15 – 20 метрів за секунду.

Холодніше буде у Карпатах. Там 23 березня прогнозують невеликі снігопади та хуртовини. Також у горах дутиме сильний вітер з поривами до 15 – 20 метрів за секунду, а у високогір'ї – до 25 метрів за секунду.

За словами синоптиків, через негоду в горах випаде до 5-10 сантиметрів снігу. Через це на дорогах утворяться снігові замети та ожеледиця, що призведе до порушення руху транспорту на трасах у гірській місцевості.

У високогір'ях на Закарпатті зберігається значна сніголавинна небезпека третього рівня.


Синоптики оголосили штормове попередження на 23 березня

Важливо! У разі виникнення небезпеки телефонуйте до Служби порятунку "101".

Якою буде погода у березні?Перший місяць весни розпочався з відчутного потепління, а 15 – 19 числа стовпчики термометрів у деяких областях показували до 20 градусів тепла. Загалом погода була сонячною, малохмарною та майже без опадів.

Проте наприкінці місяця в усі області прийде відчутне похолодання, дощі з мокрим снігом і навіть морози до -10 градусів. Потепління повернеться в останні дні березня, а стовпчики термометрів піднімуться до +10 градусів.