“5 квітня збіг термін, коли Міністерство культури мало дати або державну реєстрацію фільму, або відмову. На даний момент в нас немає їхнього рішення”, - сказала директор з реклами і маркетингу компанії "Інтер-Фільм" Христина Мацьків.

“Цим займається Державне агентство з питань кіно, і я знаю, що експерти вже передивлялися попередній перегляд і дійсно думки розділилися”, - каже міністр культури України Михайло Кулиняк.

Що саме викликало сумніви - пояснює один з членів комісії, кінокритик Ярослав Підгора-Гвяздовський.

“Поліцаї носять жовто-блакитні стрічки на рукавах, всі погані - говорять українською, головний антигерой теж говорить українською. "Наши", як прийнято в Радянському Союзі, "они говорят по-русски"”, - каже член комісії Держкіно Ярослав Підгора-Гвяздовський.

Знімали кіно у Києві, Київській області та Харкові. На перші ролі запросили Сергія Безрукова та Єлизавету Боярську. Історична канва у стрічці проглядається туманно, а сама картина нагадує пропагандистську агітку, кажуть експерти.

Нагадаємо, фільм про російсько-грузинську війну "Серпень. Восмього" в Україні теж викликав багато запитань. Але, зрештою, стрічка отримала прокатне посвідчення і вийшла на широкий український екран.