Про це повідомила прес-служба НПУ.

Наприклад, у разі отримання інформації про надзвичайну подію з потерпілими і неможливість дістатися до місця наземним транспортом – приймається рішення про негайне застосування гелікоптера. Він одночасно доставить поліцейських для відповідного реагування на подію та надання невідкладної допомоги постраждалим,
– зазначив голова Нацполіції Сергій Князєв.

Читайте також: Поліція підсилить охорону під час новорічно-різдвяних свят

Князєв також наголосив, що у 2019 році триватиме розбудова водної поліції, ключовим завданням якої залишається браконьєрство.

Лише за цей рік у правопорушників вилучено 400 плавзасобів та більше 100 тонн водних біоресурсів на суму понад 42 мільйони гривень. До того ж, за 2018 рік поліцейські підрозділи водної поліції врятували 55 людських життів,
– додав глава Нацполіції.

Зважаючи на загрози з боку Азовського та Чорного морів, керівництво Нацполіції планує створити підрозділи водної поліції у семи містах України: Генічеську, Скадовську, Очакові, Миколаєві, Одесі, Ізмаїлі та в Білгороді-Дністровському. Міста будуть забезпечені сучасними плавзасобами і обладнанням та у взаємодії з підрозділами повітряної підтримки братимуть участь у проведенні спецоперацій, надаючи допомогу громадянам під час аварій і надзвичайних подій.

Також Нацполіція планує запустити системи автоматичної фото- та відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Князєв пообіцяв, що до кінця першого півріччя 2019 року камери вже мають запрацювати на дорогах великих міст країни.

Нагадаємо, що з 8 жовтня 2018 року українська патрульна поліція повернулася до практики вимірювання швидкості транспортних засобів за допомогою пристроїв TruCam. На сьогодні в Україні вже встановлено 31 пристрій TruCam. За час роботи новітніх камер патрульні зафіксували 18 тисяч правопорушень, під час яких було сплачено 4 мільйони гривень штрафу.