Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Дивіться також: Масштабні авіаційні навчання: ЗСУ показали видовищні кадри

У відомстві зазначають, що до проведення тренувань задіяні вертольоти типу Мі-8 та літак аеромедичної евакуації Ан-26 "Віта".

Рятувальні роботи проводяться на різних тактичних майданчиках: відкритій місцевості, у лісовій смузі та на воді.

Паралельно з тренуваннями груп пошуково-рятувального забезпечення спільні польотні завдання на літаках Ан-26 та С-130J виконують українські та американські військові льотчики,
– йдеться у повідомленні.

Старший національний представник на навчаннях на аеродромі "Гавришівка" полковник Валерій Сморжанюк наголошує, що загалом відпрацьовується чотири складові багатонаціонального навчання. Йдеться, зокрема, про авіаційний компонент та пошуково-рятувальне забезпечення. Окрім того, спільні завдання виконують підрозділи аеромедичної евакуації та спеціалісти з кібербезпеки.

Він додав, що польоти відбуваються і вдень, і вночі, а окремі завдання виконуються на гранично малих висотах.

"Вчора, до речі, корективи у тренування військових медиків внесло саме життя. Екіпаж реанімаційно-операційного літака Ан-26 "Віта" з американськими та українськими медиками на борту здійснив аеромедичну евакуацію пораненого з Харкова до Києва", – розповів Сморжанюк.

Полковник наголосив, що рівень підготовки учасників – дуже високий. Зокрема, українські військові володіють чималим досвідом, набутим під час бойових дій на сході.

До слова, 12 жовтня під Маріуполем Запорізької області відбувся другий етап масштабних навчань "Маневрена оборона", під час яких українські військові тренувалися захищати узбережжя Азовського моря. На навчаннях був присутнім і головнокомандувач Петро Порошенко.