"Ця дата назавжди залишиться у пам’яті всього народу, адже немає в Україні родини, яка би не втратила рідних під час нацистської навали і окупації. Ціною неймовірних зусиль, ціною мільйонів життів нам вдалося зупинити агресора – кожен клаптик нашої землі рясно политий кров’ю наших захисників", – мовиться у Facebook-дописі глави держави.

Читайте також: Пам’ятні дати 2018 року, які повинен знати кожен українець

Вічна шана і пам'ять тим, хто віддав свої життя за майбутнє прийдешніх поколінь – вільне майбутнє України та всього європейського континенту,
– додав Порошенко.

У свою чергу Гройсман зазначив, що нацистська окупація України під час Другої світової війни є однією з найтрагічніших сторінок нашої історії.

Нацистське вторгнення та окупація кривавими смерчами пронеслися нашою країною і забрали десятки мільйонів життів. Ціною надзвичайних, нелюдських зусиль українці змогли вижити у таких умовах та звільнити власну землю від чергових "визволителів",
– цитує прем’єра прес-служба уряду.

Гройсман також наголосив, що вклад українського народу у перемогу над нацизмом є неоціненним.

Що таке День визволення України від фашистських загарбників? Свято, яке відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України. У цей день відбуваються вшанування ветеранів та полеглих у війні, виставки військової техніки, народні гуляння та святкові концерти.