Про це на засіданні парламентського комітету із законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності повідомив представник Генеральної прокуратури України Володимир Стретович, передає РБК-Україна.

"За місяць кількість прокурорів доведена до 18 тисяч 300 осіб з 20 тисяч 300, які були півроку тому. Так що цей процес триває", — розповів він.

За словами Стретовича, до цієї кількості ще варто додати 258 прокурорів, які потрапили під першу хвилю люстрації. Він зазначив, що це найбільша кількість люструваних серед усіх державних відомств.

"Попереду друга хвиля і це ще 400 осіб", - зазначив Стретович.

Як відомо, через "люстраційне сито" уже пройшли прем’єр-міністр та міністр юстиції. Фіскальна служба перевірила всі доходи Арсенія Яценюка та Павла Петренка, і дала позитивний висновок. Наразі перевіряють документи генпрокурора і інших прокурорів.

Нагадаємо, процес люстрації варто призупинити та спершу доробити відповідний закон. Таку думку озвучив голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо.

До слова, Міністерство юстиції України направило подання про звільнення 40 суддів, які не дали дозвіл на проведення люстраційної перевірки.