Про це Вакарчук розповів під час своєї лекції, яку він прочитав у Національному музеї історії України, передає "Обозреватель".

Справжню незалежність Україна отримає тоді, коли вчений, вчитель, суддя і військовий будуть сприйматися як найвища, найавторитетніша, найбільш почесна ланка українського суспільства. Щоб ними хотіли ставати, тому що це престижно і почесно, і у випадку судді не тому, що це означає теплий стілець, який можна нагріти. Ці люди повинні мати дуже високу оплату і держава повинна розуміти, що це той людський капітал, який буде вести країну вперед,
– наголосив музикант.

Читайте також: Тест: Наскільки ви фанат ОЕ?

За його словами, ці сфери часто недооцінюють. Вакарчук також пояснив, чому ці професії такі важливі для країни.

"Люди, які вчать нас і роблять нас розумнішими, люди, які захищають нашу справедливість і люди, які захищають наші кордони і нашу землю буквально. Це ті три речі, про які ми повинні пам'ятати кожен день і які, на жаль, ми дуже сильно недооцінюємо. Політики часом говорять про такі речі, як освіта або судова реформа, але подивіться, з яким скрипом відбуваються будь-які зміни. А повірте, ці речі можуть бути значно більш небезпечними для втрати незалежності, ніж погана армія", – заявив музикант.

Читайте також: Вакарчук озвучив свої аргументи на користь подвійного громадянства в Україні