Нові подробиці щодо справи вбивства Кирила Тлявова

Про це розповіла генеральний прокурор України Ірина Венедіктова. Її відеозвернення пресслужба Офісу генпрокурора опублікувала в ютьюбі.

До теми Роковини вбивства 5-річного Кирила Тлявова: як це було та що з підозрюваними поліцейськими зараз

Венедіктова повідомила, що наступне судове засідання за цією справою призначено на 18 та ‪19 червня.

"В їх ході заплановано дослідити протоколи слідчих експериментів. Прокурори будуть клопотати про продовження строку тримання під вартою поліцейському та продовження дії обов’язків, покладених судом на інших обвинувачених", – додала генпрокурор.

Останні події щодо підозрюваних

Вона також нагадала, що двох підозрюваних суд відпустив з-під варти. Вийшли на волю з СІЗО колишній поліцейський Володимир Петровець і цивільний Дмитро Кривошей.

Щодо решти фігурантів, то наразі під вартою залишається один підозрюваний. Мовиться про колишнього поліцейського Івана Приходька. Ще один підозрюваний – син Петровца – перебуває під особистим зобов'язанням.

Зверніть увагу Справа в суді буде банально розвалена, – Устінова про вбивство 5-річного Кирила Тлявова

Дивіть відеозвернення Венедіктової щодо справи Кирила Тлявова

Головне про вбивство 5-річного Кирила Тлявова

  • 31 травня 2019 року двоє поліцейських, їхній друг та підліток відпочивали на одному з подвір'їв. Чоловіки випивали та стріляли по металевих банках. Одна з куль влучила у 5-річного Кирила Тлявова. Дитина боролася за своє життя, але надвечір 3 червня померла.
  • У момент злочину компанія чоловіків та підлітка нічого не підозрювали. Гуляння продовжувалися, а під ранок поліцейських знайшли біля кафе "Білочка" в іншому районі міста.
  • Спершу поліцейські Переяслава-Хмельницького стверджували, що 4 дітей гуляли на вулиці, коли 5-річний хлопчик з необережності посковзнувся та впав на асфальт і камінь, через що й отримав травму голови.
  • Лише 5 листопада, тобто через 5 місяців після трагедії, у справі про вбивство Кирила Тлявова стало 4 обвинувачених: інспектор водної поліції Іван Приходько, поліцейський Володимир Петровець, їхній друг Дмитро Кривошей і 17-річний син Петровця Станіслав.

  • За інформацією ЗМІ, суд може винести остаточний вирок у цій справі до кінця 2020 року.