Остаточну відповідь надасть слідство, але наразі основною версією є саме те, що Валерій Давиденко застрелився сам. Про це розповіла генпрокурорка України Ірина Венедіктова в інтерв'ю "Українським новинам".

Радимо прочитати Вбито депутата Давиденка: чим був відомий політик і у яких скандалах фігурував

На запитання журналіста, чи відомі мотиви вбивства і чи був у Давиденка конфлікт з кимось, Венедіктова лаконічно відповіла, що усе це вивчає слідство.

Вивчаються різні версії. Я думаю, що відповідь дасть слідство. Основна версія, на даний момент, залишається – самогубство,
– розповіла генпрокурорка.

Основні версії слідства

Ключовою версією слідства, як раніше розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у коментарі 24 каналу, є вбивство, яке було інсценоване під самогубство. Саме за статтею про вбивство й відкрили кримінальне провадження ще у день смерті 23 травня. Друга версія слідства – це те, що Давиденко сам покінчив із життям.

І третьою версією є доведення до самогубства. Саме ця версія є чи не найбільш правдоподібною. Як повідомляє видання "Апостроф" з посиланням на власні джерела, огляд камер відеоспостереження з місця, де знайшли тіло Давиденка, не показав імовірного вбивці.

Смерть Валерія Давиденка: головне

  • Народного депутата України Валерія Давиденка знайшли мертвим 23 травня.
  • Тіло в крові виявила прибиральниця у туалеті офісу депутата.
  • Нардеп мав вогнепальне поранення голови. Поруч із ним лежав пістолет.
  • У версію самогубства не вірять його близькі та колеги. Мовляв, у Давиденка не було жодних підстав для цього, а настрій був бадьорим.
  • На окрузі, від якого обирався Давиденко ЦВК оголосила вибори. У них братиме участь Олег Ляшко.