Павловський заявив про це під час онлайн-засідання Приморського суду Одеси, повідомляє 24 канал.

До речі Підозрюваний в організації вбивства Гандзюк Павловський визнав свою провину

Що сказав Павловський у суді

Він зазначив, що під час кількох розмов з організатором нападу Олексієм Левіним той згадував "Миколайовича" у зв'язку з ситуацією. Пізніше він зробив висновок, що мовиться саме про Мангера.

Левін тоді говорив, що треба щось зробити з Гандзюк. Враховуючи все це, я зрозумів, що Левін замовив Торбіну Катерину на прохання Владислава Мангера,
– заявив Павловський.

Дивіться онлайн-трансляцію із засідання суду: відео

Розслідування вбивства Катерини Гандзюк: що треба знати

З моменту нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк минуло понад два роки. Її облили сірчаною кислотою, а через три місяці лікування з хімічними опіками, вона померла в лікарні.

Справу досі розслідують, виконавці – за ґратами, але поки відповідальність не понесли замовники нападу. Причиною трагедії називають діяльність активістки, зокрема боротьбу з корупцією серед чиновників Херсонщини.

Слідство висунуло підозри 5 виконавцям:

  • організатору Сергію Торбіну,
  • співучаснику Микиті Грабчуку,
  • Володимиру Васяновичу,
  • В'ячеславу Вишневському,
  • Віктору Горбунову.

Їх засудили від 3 до 6 років ув'язнення. Замовником слідство вважає голову Херсонської облради Владислава Мангера. Посередник – Олексій Левін.

У березні 2020 року його екстрадували з Болгарії. Обидва зараз перебувають під арештом. У квітні цього року слідство передало справу до суду. Однак друзі та родина Гандзюк переконують, що справу злили.

Під тиском громадськості справу знову повернули слідчим. А Мангера, який раніше вийшов під заставу, через погрози родині Катерини та тиск на свідків – таки відправили під варту.

Головне про справу Катерини Гандзюк

  • Слідство вважає, що влітку 2018 року Олексій Левін отримав замовлення від голови Херсонської облради Владислава Мангера на організацію нападу на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк.
  • Гандзюк начебто заважала Мангеру втілювати схеми незаконної вирубки лісу та підривала його авторитет в області.
  • Згодом Левін залучив до злочину Сергія Торбіна, а той вже знайшов виконавців.
  • Домовленість про напад оформили в офісі Ігоря Павловського, який, мовляв, знав про підготовку злочину.
  • Гандзюк облили кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада активістка померла в лікарні. Вирок у справі вже отримали 5 людей, які зізналися та пішли на угоду зі слідством.

Актуально Вбивство Катерини Гандзюк: як просунулася справа за 2 роки