Нагадаємо, Сергія Самарського вбили в ніч на 3 листопада. Йому проломили голову неподалік його дому, коли він відправився на ефір на місцевому телеканалі. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство". Головна версія – політична діяльність.

Читайте також: Сергій Самарський вбитий у Сєвєродонецьку: біографія політика

Сам Сергій Самарський у соцмережі піддавав жорсткій критиці представників "Опозиційного блоку" у міській раді Сєвєродонецька, які блокували сесію. Через це міська влада не могла прийняти ряд важливих питань.

Він навіть виклав на своєму сайті дані людей, які блокують роботу міської ради, "щоб кожен міг запитати у депутата: чому він знищує місто".

Серед питань, які так і не могли розглянути – прийняття нового регламенту і звіти мера і його заступників. Окрім того, планувалося розглянути і близько 70 земельних питань, які мали б прийняти пакетом. А також встановлення теплових лічильників та виділення грошей на харчування дітям. При цьому місто могло залишитися навіть без опалювального сезону.

Таке блокування роботи міськради опоблоківці розпочали ще в серпні 2017 року, намагаючись зняти неугодного їм міського голову Валентина Казакова. І навіть провели "зібрання жителів міста". Правда це відбулося за активної участі прибічників "руського мира" та сепаратизму в Україні. При цьому від Сергія Самарського прозвучали звинувачення в сторону депутата від "Опозиційного блоку" Ігоря Буткова в тому що він "викрав понад 20 мільярдів у свого шефа на газовій заправці, які перевів у готівку в своєму конвертаційному центрі".

Читайте також: Йдеться про політичні мотиви, – депутат від БПП про вбивство Самарського

Варто додати, що Ірина Верігіна, яка виконувала обов'язки голови Луганської ОДА у 2014, заявила, що Самарський раніше зізнавався їй, що йому погрожували і почали це робити ще до 2014 року.

"Я Сергія знаю понад 14 років, ми з ним разом працювали, це дійсно патріот України. У Сергія Самарського була патріотична проукраїнська позиція. Я впевнена, що це політичне замовлення, тому що зараз дуже багато тих регіоналів, які розправили свої плечі, відчувають себе вільно на території Луганської області. Я вважаю, що це все ж його політична діяльність", – сказала вона в ефірі телеканалу "112 Україна".

За словами Верігіної, Самарський 14 років мріяв стати мером Сєвєродонецька і кілька разів балотувався.