До столиці приїхав мер Херсона Володимир Миколаєнко. Каже: його радниця ще у перший день після нападу озвучила ім’я винуватця.

Читайте також: Вбивство Катерини Гандзюк: як банда Паламарчука-Павловського ділить вплив на Херсонщині

Миколаєнко додав, що сьогодні був в СБУ та озвучив підозри Гандзюк. Членам Тимчасової слідчої комісії конкретних прізвищ не називав. Натомість, їх назвали журналісти.

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

31 липня – ця дата поєднує вбивства двох людей – херсонської чиновниці та активістки Катерини Гандзюк і волонтера та учасника АТО Віталія Олешка. Напад на обох стався саме 31 липня. "Сармату" стріляли в спину, він загинув на місці. Катерину облили сірчаною кислотою. Після 3 місяців в реанімації та численних операцій вона також померла. Ці 2 вбивства, крім дати, може поєднувати ще й херсонський ліс.

За 25 днів до нападу під херсонською обладміністрацією був мітинг. Люди вимагали припинити незаконну вирубку лісу у регіоні. Звинувачували у покриванні нелегального бізнесу очільника облради Владислава Мангера та голову ОДА Ігора Гордеєва. Останнього під час пікету жорстко критикував Олешко.

Владислав Мангер
Владислав Мангер

Владислав Мангер спостерігав за цим всім з вікна, привернула увагу до цього саме Катерина Гандзюк. Вона теж звинувачувала обласну владу у причетності до вирубки лісів. Катерина також називала Мангера організатором херсонського антимайдану. А після того, як його прийняли у лави "Батьківщини", вийшла з партії.

Вона завжди, не соромлячись, називала його ставлеником криміналу, яким він і є насправді. Мангер – це перший голова облради, якому вдалося підкорити повністю собі губернатора. Він керує ним у всіх питаннях. У них вже є зараз спільний бізнес, вони зареєстрували на підставних осіб компанію,
– сказав херсонський журналіст, друг Катерини Гандзюк Сергій Нікітенко.

У день мітингу під Херсонською обладміністрацією – групі ветеранів АТО в якій був Віталій Олешко протистояли група, яку очолював Сергій Торбін.

За версією слідства він є ймовірним організатором вбивства Гандзюк. Сама активістка в той день писала: "Бандити з обох боків сваряться за право п*здити ліс, прикриваючись патріотичними гаслами".

Коментар Катерини Гандзюк
Коментар Катерини Гандзюк

Журналістка Мар'яна П'єцух провела власне розслідування та з'ясувала, що підозрюваний Сергій Торбін неодноразово захищав інтереси обласної влади у питаннях лісу.

У іншій сутичці разом з Торбіним засвітився ще один ймовірний фігурант справи – помічник нардепа з БПП Миколи Паламарчука Ігор Павловський. Його нещодавно затримали. Однак, зробили це лише після публічного розголосу, хоча журналісти за судовими ухвалами знайшли підтвердження, що він фігурував у справі з самого початку.

Ігор Павловський
Ігор Павловський

Стало відомо, що за день до затримання Павловського, СБУ обшукала помешкання депутата Херсонської обласної ради та радника Мангера Миколи Ставицького. Тож, ймовірно, "лісова тема" розглядається, як офіційна версія причини вбивства Катерини Гандзюк. Голів облради та ОДА все частіше згадують в цьому контексті журналісти.

Читайте також: Хто замовив Катю Гандзюк: кого активісти звинувачують у вбивстві та що про них відомо

Офіційне слідство не має претензій до голів облради та ОДА або ж до заступника голови ОДА Євгенія Рищука. Його ЗМІ теж називали серед ймовірних замовників вбивства.

Нам не вдалося отримати коментар від Владислава Мангера. У його прес-службі сказали, що він у відпустці. В ОДА нам відповіли, що запитувана інформація є частиною досудового слідства. Конкретно на жодне питання не відповіді ми не отримали.

Нагадаємо, Катерина Гандзюк померла 4 листопада у Київському опіковому центрі. Офіційна експертиза встановила – у дівчини відмовили всі органи, адже хімічними опіками була уражена третина тіла. Напали на неї три місяці тому у Херсоні, за цей час дівчина пережила 11 операцій.

Відео: що відомо про вбивство Катерини Гандзюк: