Таку заяву зробив начальник Управління державної охорони України Валерій Гелетей, передає "Обозреватель".

Читайте також: Кримінальний авторитет Тюрін зробив першу публічну заяву щодо вбивства Вороненкова

"Відомий злочинний авторитет і "злодій в законі" Володимир Тюрін, який живе в Росії та почувається там досить комфортно, є одним із замовників. Це встановлено під час розслідування. Я переконаний, що Росія його не віддасть Україні ніколи, як не віддає й інших відомих злочинних авторитетів, бо, даючи притулок таким злочинцям, вона продовжує їх контролювати", – підкреслив силовик.

Крім того, він зауважив, що це стосується не лише України.

"Для Сполучених Штатів злочинцем №1 залишається Семен Могилевич, який, до речі, є уродженцем Києва. Понад 11 років він перебуває в розшуку Інтерполу. США багато років вимагають у Росії віддати Могилевича за вчинені на території Сполучених Штатів злочину, але безуспішно", – додав Гелетей.

Нагадаємо, 23 березня колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова вбили біля готелю "Прем'єр Палац" у Києві. Вбивцею виявився уродженець Севастополя Павло Паршов.

9 жовтня генпрокурор Юрій Луценко назвав мотиви, через які стався злочин. Одним із них є те, що політик мав цінні покази для українських, а в перспективі і для міжнародних судів, зокрема вони стосувались участі Росії у війні на Донбасі.

За даними слідства, вбивство замовив російський кримінальний авторитет Володимир Тюрін, колишній цивільний чоловік Марії Максакової.