Про це пише Daily Mail.

Відповідно до звітів вчених, у чоловіків і жінок молодше 30 років сила хватки сьогодні стала істотно меншою в порівнянні з показниками 1985 року. Щоби перевірити цей факт, вчені запросили 237 добровольців. Кожного з них попросили якомога сильніше стиснути ручний динамометр, що вимірює силу стиснення в фунтах (або кілограмах).

В результаті з'ясувалося, що в порівнянні з 1985 роком сучасні чоловіки могли вичавити приблизно на 9 кілограмів, а жінки – приблизно на 4,5 кілограмів менше. Не торкнулося це лише жінок віком 30-34 роки – у цій групі істотних змін не відбулося.

На думку дослідників, причина більш слабкої хватки криється в переході суспільства від індустріальної епохи в інформаційну. Тенденція призводить до того, що робота все більшого числа людей пов'язана з інтелектуальною, а не фізичною працею.

Експерти відзначають, що знижена сила хватки може означати слабке рукостискання, що в свою чергу може бути проблемою для молодих людей, які відвідують співбесіди в пошуках роботи. За словами фахівців, проведене в 2008 році дослідження показало, що кандидати з сильним рукостисканням мали більше шансів бути прийнятими на роботу після співбесіди.

Читайте також: Вчені зробили несподіване відкриття щодо раку мозку