На даний момент розшифровкою цього загадкового "послання" займаються вчені, що входять до складу Інституту квантової генетики, пише Uagolos.

За словами глави дослідницької групи, вчені змогли зробити вкрай незвичайне відкриття, адже, як виявляється, до складу ДНК людини входять не тільки гени, які відповідають за її зовнішній вигляд, схильність до хвороб і інше, але і якісь закодовані тексти.

При цьому, вони займають, в середньому, 95% та 99% від усього змісту хромосом. Інший досить скромний простір, якщо порівнювати, припадає на гени, що синтезують білки.

Читайте також: Чаклування над ДНК: фабрика майбутнього відкрилась у Великобританії

Вчені сходяться на думці, що ДНК – це, фактично, такий же самий текст, як і у звичайних книжкових творах. Його, однак, не можна читати літера за літерою і порядково, адже перерви між "словами" відсутні.

Крім цього, підтримується також і читання у зворотний бік, але в даному випадку, тільки якщо ряд плоский. Коли ж ланцюжок тексту розгортається в тривимірному просторі, ніби в кубику, то виникає можливість читання тексту в будь-якому з необхідних напрямків.