Дзвоном вшанували стійкість будівлі та медиків, які борються з епідемією коронавірусу у Франції. Про це повідомляє Usnews.

Дізнайтесь більше У Парижі загорівся Нотр-Дам: обвалилися шпиль і дах собору – фото, відео

Великий дзвін Нотр-Даму задзвонив о 19:00 за Парижем. Саме у цей час щодня місцеві жителі влаштовують акції. Вони виходять на балкони та аплодують медикам на знак подяки за боротьбу з коронавірусом.

Нотр-Дам – це символ стійкості нашого народу, його спроможність долати труднощі та відновлюватися,
– зазначив Еммануель Макрон.

Президент Франції повторив обіцянку відновити собор за 5 років. Макрон сподівається, це вдасться зробити попри запізнення на кілька місяців (спершу через зимові шторми, а тепер через епідемію).

У Парижі задзвонив дзвін у Нотр-Дамі
У Парижі задзвонив дзвін у Нотр-Дамі / Твіттер Cathédrale NotreDame

До слова, після пожежі дзвін зазвучав лише один раз – у вересні 2019 року. Тоді вшанували пам'ять експрезидента Жака Ширака, який тоді помер.

У Парижі задзвонив дзвін у Соборі Паризької Богоматері: дивіться відео

Пожежа у Соборі Паризької Богоматері: коротко

  • У квітні 2019 року у Парижі загорівся дах Собору Паризької Богоматері. Через вогонь обвалився шпиль собору та його дах.
  • Під час пожежі у Соборі вдалось врятувати терновий вінець Ісуса Христа. Пам’ятку в XIII столітті у Венеції викупив король Людовік Святий. Основна конструкція Собору Паризької Богоматері теж збереглася.
  • Повністю пожежу загасили через 12 годин боротьби з вогнем.
  • Причину пожежі чиновники пов'язують з роботами з реконструкції. Паризька прокуратура заявила, що пожежу поки що розслідують як нещасний випадок.
  • Французький бізнесмен Франсуа Анрі-Піно заявив про готовність пожертвувати 100 мільйонів євро на відновлення святині.
  • Відбудувати Нотр-Дам обіцяють протягом п'яти років.