Через шторм Jorge у кількох регіонах Великої Британії оголосили "жовтий" рівень небезпеки, пише Sky News.

Важливо: Буревій сильно пошкодив Хаджибейську дамбу: велика частина Одеси потрапила під удар

Ці регіони ще не оговталися після Кіари та Денніса. Величезні території як і раніше затоплені, а синоптики обіцяють ще десять днів злив, вітру і повеней.

Вода весь день заповнювала канави біля дороги за садом. До вечора вона вже переливалася крізь огорожу, а до ранку все було вже затоплено,
– розповів житель містечка Снейт в Йоркширі.

Синоптики попереджають про посилення поривів вітру до 95 кілометрів на годину на узбережжі й до 80 кілометрів на годину на суші.

Загалом лютий 2019 року у Великій Британії мав найбільше опадів – 202,1 міліметра та побив рекорд 1990 року, коли випало до 193,4 міліметра опадів.

Чому ураган назвали Jorge?Ім'я Хорхе новий ураган отримав в Іспанії: метеорологи цієї країни першими відстежили рух стихії. Якби бурю називали британці, вона отримала б ім'я Еллен. Саме це ім'я йде в алфавітному порядку слідом за Деннісом.

Дивіться фото наслідків негоди / Фото: Sky News, AP, Kent Online

Страхові компанії лише приблизно можуть оцінити збитки, які вже завдала негода. До прикладу, збитки від однієї лише Кіари можуть перевищити 200 мільйонів фунтів стерлінгів – це понад 6,3 мільярда гривень.

Що відомо про ураган Кіара: головне

  • 9 лютого Північною Європою лютував потужний ураган Кіара. Через нього скасували сотні авіарейсів та поїздів і в інших країнах Європи.
  • Без світла також залишалися 130 тисяч будинків у Франції, 50 тисяч – у німецькій федеральній землі Баварія, 10 тисяч – в Ірландії.
  • Щонайменше 7 людей загинули внаслідок стихії. Жертвами стали жителі Чехії, Словенії, Британії, Швеції та Польщі.