Поки триває конкурсний відбір Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою керує сама генпрокурорка. Про це Ірина Венедіктова розповіла в інтерв'ю ТСН.

До слова Буде оскаржене: у Зеленського відреагували на рішення ОАСК щодо Ситника

Вона висловила сподівання, що САП отримає нового керівника за результатами конкурсу вже до 9 грудня. Саме тоді відзначають Міжнародний день боротьби з корупцією.

Я розумію, що ця людина має бути зі стержнем. Вона має вміти робити свою роботу, коли на неї чиниться шалений тиск – не тільки з боку громадянського суспільства й масмедіа, а й з певних державних інститутів,
– заявила генпрокурорка.

Крім того, вона прокоментувала й співпрацю з Національним антикорупційним бюро, підкресливши, що така триває, а її якість чітко помітна на нарадах.

"У будь-якому разі в нас стоять результати, яких ми прагнемо, реалізації проходять кожного дня. Зараз мені давати оцінку очільнику органу – це дестабілізація всього бюро. Я не можу собі цього дозволити", – запевнила Ірина Венедіктова.

Що було раніше?


Після приходу в Офіс генерального прокурора в Ірини Венедіктової постійно виникали конфлікти з головами НАБУ Артемом Ситником і САП Назаром Холодницьким. Для останнього він закінчився звільненням.

Крім того, у перипетіях довкола можливої відставки Ситинка активісти звинувачують олігархів, яким той буцімто не подобається. Прив'язують сюди й генеральну прокурорку.