Заяву на звільнення Трепак подав 27 березня. Сталося це після того, як його позбавили керівництва департаментом, який наглядав за справами СБУ. Зокрема, і від справи про напад на Катерину Гандзюк.

Радимо ознайомитись Віктор Трепак: що про нього відомо

Сам Трепак переконує, що його рішення про відставку є добровільним і за власним бажанням. Він додає, що воно не має стосунку до кроків Венедіктової щодо усунення.

У мене забрали кураторство діяльністю двох департаментів, які здійснюють процесуальне керівництво за справами Майдану та за справами, які розслідують слідчі СБУ. Подібний перерозподіл повноважень в Офісі генпрокурора є способом впливу і втручання в здійснення повноважень прокурора,
– зауважив Трепак у коментарі ZN.UA.

За його словами, такий перерозподіл унеможливлює подальше виконання ним вищевказаних процесуальних повноважень у таких справах. Отже, означає фактичне усунення Трепака від цих справ у повному обсязі.

30 березня Ірина Венедіктова підписала заяву про відставку Трепака. Вона також наголошувала, що відставка Трепака – це суто його рішення. Генпрокурорка додала, що за новим розподілом обов'язків департамент нагляду за спеціальними органами правопорядку переходить під керівництво Олексія Симоненка.

До речі! Трепак каже, що його усунули від справи Гандзюк, коли слідство вийшло на фініш

Що відомо про Віктора Трепака та чим він займався
  • З 2015 по 2016 роки обіймав посаду першого заступника голови СБУ – начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

Віктора Трепака відомим зробили дві події:

  • гучне звільнення – з публічним обвинуваченням тодішнього генерального прокурора Віктора Шокіна у блокуванні боротьби з корупцією;
  • після звільнення з СБУ Трепак передав детективам НАБУ документи щодо так званої "чорної бухгалтерії" колись провладної Партії регіонів.

У переданих документах описувались виплати на загальну суму близько 2 мільярди доларів. У документах зустрічаються прізвища, які повністю збігаються з прізвищами колишнього міністра й народного депутата Сівковича, ексміністра юстиції Лукаш, ексміністра закордонних справ Кожари, голови ЦВК Охендовського, колишніх і нинішніх народних депутатів України.

  • Трепак також брав участь у затриманні "судді-колядника", ексглави Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича у 2008 році.
  • Однією із найгучніших справ, якими займався Трепак, безумовно, було вбивство Катерини Гандзюк. Заступник генпрокурора брав активну участь у спецоперації щодо виявлення і затримання підозрюваного у нападі на херсонську активістку – Олексія Левіна.

Що відомо про вбивство Катерини Гандзюк? 31 липня 2018 року невідомі напали на громадську активістку та радницю мера Херсона Катерину Гандзюк. Її облили сірчаною кислотою. Жінка зазнала 30% опіків тіла та потрапила до лікарні. Медики кілька місяців рятували Гандзюк, провели низку операцій, проте 4 листопада 2018 року активістка померла в лікарні.