Йдеться про криваві розстріли під час Революції Гідності. Донський назвав кілька причин того, чому вважає, що Інститутська має перебувати під арештом. Про це він розповів "Цензор.нет".

Раніше За 7 років винесений лише 21 вирок у справах Майдану, – Офіс генпрокурора

До моменту, поки у нас не буде вироків, що вступили в законну силу щодо подій 18 – 20 лютого 2014 року, з процесуальної точки зору зміна ландшафту вулиці Інститутській (алеї Героїв Небесної сотні – 24 канал) неможлива,
– наголосив він.

За словами Донського, це не пов’язано з тим, що "хтось вчасно не провів слідчих експериментів", а тому, що до цього питання слідчі постійно повертаються під час судових розглядів з тих проваджень, які зараз розглядаються.

Також, за його словами, в прокуратуру звертаються нові потерпілі, які через певні обставин не могли звернутися до правоохоронців раніше.

Ті постраждалі, про яких взагалі не було інформації. Зараз вони звертаються, подають медичну документацію, з ними також необхідно проводити слідчі дії. Крім того, з'являються нові відеозаписи. Робляться якісь вкидання з тієї ж сторони захисту про якихось снайперів. Ця інформація також повинна бути перевірена шляхом проведення слідчих експериментів" – додав прокурор.

Донський зауважив: якщо змінити ландшафт Інститутської, можна втратити можливість протидіяти маніпуляціям.