Про таке рішення комісії повідомили у Міністерстві освіти і науки України з посиланням на висновки Комісії від 8 грудня.

Дивіться також: Освітня реформа: як зміниться ставлення вчителя до учня

Одна з важливих рекомендацій Комісії – подовжити перехідний період для імплементації статті. Так, зараз закон "Про освіту" визначає, що повноцінно в силу мовна стаття повинна вступити в 2020 році,
– зазначили в українському міністерстві.

Водночас у Міносвіти погоджуються, що з педагогічного погляду продовження перехідного періоду є обґрунтованим, і повністю підтримають цю рекомендацію.

"Комісія також наголосила, що Україна повинна максимально широко використовувати можливості пункту 4 статті 7, що Міносвіти і планує зробити", – запевнили у відомстві.

Дивіться також: Чому закон про освіту розбурхав нові сепаратистські настрої в країні

Варто зазначити, що цей пункт передбачає, що в навчальних закладах відповідно до освітньої програми можуть викладатися одна або кілька дисциплін двома чи більше мовами – державною мовою, англійською мовою, та іншими офіційними мовами Європейського Союзу.

Нагадаємо, 28 вересня в Україні набув чинності новий Закон "Про освіту". Він передбачає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова. Ця правка викликала обурення зокрема в Румунії та Угорщині щодо викладання в українських школах мовами меншин.