Іноземця спіймали на одному з блокпостів, коли він повертався з Маріуполя з двома жінками. Про це повідомили в Держприкордонслужбі.

Дивіться також: Били і відбирали їжу: на Одещині виявили бараки із працівниками-рабами – фото, відео

45-річний чоловік шукав дівчат і жінок, які перебували у складному матеріальному становищі. Через соціальні мережі він переконував їх на працевлаштування в сексіндустрію в одній із країн Західної Європи.

Чоловік перевозив двох українок, яких збирався вивезти за кордон для їх подальшої сексуальної експлуатації в країнах Євросоюзу.

Відкрито кримінальну справу за статтею "Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини" (ч. 2 ст. 149 ККУ).

Актуально: Українські заробітчани часто стають жертвами торговців людьми, потрапляють у в'язниці, – юрист

Що відомо про торгівлю людьми в Україні?Торгівля людьми – це глобальний злочинний бізнес. Він настільки прибутковий, що охоплює майже увесь світ. За даними Міжнародної організації праці, 21 мільйон осіб у всьому світі стали жертвами трудового і сексуального рабства.

Україна є і країною призначення, і країною транзиту, і країною походження саме торгівлі людьми. Всього за весь час незалежності України 230 тисяч громадян ставали жертвами торгівлі людьми. Половина з них – жертви трудової експлуатації. Інші – були залучені у сексуальне рабство, жебрацтво і торгівлю органами.