Про це повідомляє кореспондент 24 Каналу у прямому ефірі.

Зазначимо, що проектом закону пропонувалося надати статус учасника бойових дій особам, які брали участь у масових акціях громадянського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року за євроінтеграцію і проти режиму Віктора Януковича, і які не були включені до переліку осіб, які під час участі в Революції гідності отримали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі), і звернулися за медичною допомогою в період з 21 листопада 2013 року по 30 квітня 2014 року.

Читайте також: Скільки українських військових отримали статус учасника бойових дій з початку війни на Донбасі

Закон доповнюється новою статтею "Постраждалі учасники Революції гідності". Постраждалими вважаються ті, хто отримав тілесні ушкодження під час подій на Майдані і звернувся за медичною допомогою з 21 листопада 2013 року по 30 квітня 2014 року.

На таких людей поширюються пільги, передбачені законом про статус ветеранів війни. Водночас, нововведення не поширюється на співробітників міліції, інших силових структур, які отримали тілесні ушкодження під час виконання службових обов'язків у зв'язку з подіями на Майдані.

Крім цього, статус інваліда війни за законом одержують ті, хто став інвалідом в результаті поранення, інших пошкоджень на території підконтрольній українській владі або на лінії розмежування в період проведення АТО.

Крім цього, у законі термін "Велика Вітчизняна війна" замінили на "Друга Світова війна".