Раніше 19 квітня Президент України Петро Порошенко звернувся у Верховній Раді до народних депутатів із проханням підтримали його листа до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання автокефалії Українській православній церкві.

"Верховна Рада України постановляє: підтримати звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію православної церкви в Україні", – мовиться у тексті постанови.

Читайте також: Порошенко в Раді: Питання автокефалії Православній церкві в Україні є геополітичним

Документ набуває чинності із дня його схвалення.

Верховна Рада
Результати голосування у Верховній Раді

Додамо, що Порошенко висловив подяку парламенту за підтримку його звернення.

"Дякую парламенту за підтримку звернення до Вселенського Патріарха щодо автокефалії православній церкві в Україні! Я вірю в українську автокефалію, бо вірю, що на неї є воля Божа. Нам залишається сумлінно молитися за Вселенського Патріарха і за якнайшвидше надання Томосу", – написав Порошенко у своєму Twitter.

Нагадаємо, 17 квітня Президент України Петро Порошенко заявив, що зараз Україна, як ніколи, близька до створення єдиної помісної Православної церкви та звернувся до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання автокефалії Українській православній церкві.