За це рішення проголосували 239 народних депутатів за необхідного мінімуму у 236 голосів.

Читайте також: Прийняття Податкового кодексу: що зараз відбувається у Раді

Верховна Рада, Податковий кодекс, зміни, податки
ВР ухвалила зміни до Податкового кодексу

Документ ухвалено з правками за номерами: 151, 152, 301 (уточнена), 303, 384, 541, 550, 577.

Хто підтримав зміни до Податкового кодексу: поіменне голосування

Як мовиться у пояснювальній записці, зміни до Податкового кодексу передбачають підвищення з 1 липня 2019 року ставки акцизного податку на тютюнові вироби на 9%, або відповідно до прогнозного показника інфляції.

Також передбачено підвищення з 1 січня 2019 року ставки екологічного податку за викиди вуглекислого газу стаціонарними джерелами з 0,41 гривні до 10 гривень за тонну та поетапне підвищення цієї ставки до 30 гривень за тонну до 2023 року.

Крім того, парламент пропонує збільшити ставку рентної плати за користування надрами для видобуток нафти та конденсату на 2% та для залізної руди – на 0,8%, а також збільшити ставку рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів на 50%.

Водночас документом запроваджується ввезення на митну територію України товарів, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент у 100 євро, для одного одержувача від одного відправника. Для цієї норми встановлюється перехідний період з 1 січня до 30 червня 2019 року, протягом якого податком буде обкладатися товар вартістю еквівалента у 150 євро.

Читайте також: Нові правила онлайн-покупок: чи будуть посилки з-за кордону обкладатись податком

"За розрахунками Міністерства фінансів України, прийняття зазначеного законопроекту дозволить збільшити надходження до зведеного бюджету (в умовах 2019 року) в обсязі 6,3 мільярда гривень, з них до державного бюджету – 5,9 мільяарда гривень", – мовиться у пояснювальній записці.

Додамо, що після цього Рада перейшла до розгляду Державного бюджету України на 2019 рік, доопрацьованого та затвердженого Кабінетом міністрів до другого читання.

Відповідне оголошення зробив голова парламенту Андрій Парубій та запросив до доповіді міністра фінансів України Оксану Маркарову.