Паіхапітья, відповідаючи за зростання кількості користувачів, попросив вибачення за те, що працював у компанії, яка "завдає величезних збитків суспільству", пише Dazeddigital.

В ході свого виступу в Стенфордській вищій школі бізнесу він визнав, що відчуває провину за те, що допомагав розвитку соцмережі.

Я гадаю, що ми створили інструменти, які розривають саму соціальну структуру суспільства. Це справжня глобальна проблема: всі ці короткі сеанси зворотного зв'язку руйнують принципи, за якими люди повинні взаємодіяти. Все це вийшло ненавмисно. Ви цього не усвідомлюєте, але ви запрограмовані. Уявіть, що погані хлопці мають можливість маніпулювати величезним числом людей. Це дуже погане становище
– розповів Пайхаппія.

Читайте також: Створили монстра, – автор "лайка" у Facebook розповів про шкідливий вплив новітніх технологій

Пайхаппія також порадив всім мінімізувати використання Facebook, додавши, що забороняє користуватися "цим гівном" навіть своїм дітям.

Цікаво, що Пайхаппія – не перший екс-співробітник Facebook, який робить подібні заяви. Критику також висловлювали її співрозробник Шон Паркер і колишній продуктовий менеджер Антоніо Гарсія-Мартінес, обвинувативши керівництво Facebook у брехні.

Ви повинні вирішити, наскільки ви інтелектуально незалежні,
– додав він.