Кандидати від "Слуги народу" на вибори мера Києва

Качура, Верещук Тищенко, Дубінський

Свої шанси як можливого кандидата на посаду мера столиці Качура оцінює високо. Він запевняє, що має підтримку як у фракції, так і в партії, пише Інтерфакс-Україна.

Цікаво Хто має найбільші шанси стати наступним мером Києва

Ірина Верещук, Микола Тищенко, Олександр Дубінський і я. Усередині партії серед депутатів більше за інших кандидатів поки не було, наскільки я знаю. Але ми не виключаємо варіант, що може хтось з'явиться в останній момент ззовні,
– сказав Качура.

Найбільш серйозним суперником на майбутніх виборах в мери Києва Качура вважає нинішнього міського голову Віталія Кличка."Сьогодні нинішній мер обганяє всіх можливих кандидатів, але картина може змінитися, оскільки не всі ще заявили про свій намір брати участь у виборах мера. Я знаю, що збираються" піти в мери відомі підприємці, ведучі телеканалів, – зазначив він.

Зверніть увагу "Європейська Солідарність" хотіла висунути Кличка в мери Києва, однак той відмовився

Ще один претендент

15 липня про участь у партійних праймеріз на мера Києва оголосив ще один "слуга народу" Дмитро Гурін. Про це він написав у фейсбуці.

За словами політика, причиною такого кроку є те, що він хоче змінити Київ і те, що його не влаштовують всі інші варіанти без варіантів. Він підкреслив, що щодня стикається з некомпетентністю. Та знає, що Києву потрібен мер, який буде розуміти, що таке місто та чого хочуть містяни.

Хочу, щоб від "Слуги народу" балотувався реальний кандидат, а не зручний спаринг-партнер. Я бачу, що за крісло мера збираються боротися люди, які про управління і розвиток мегаполісу знають стільки ж, скільки про дотримання карантину ресторанами, і яких більше цікавить на що подібне слово "туй", замість того, як місту необхідно стримувати катастрофічні зміни клімату чи робити перезапуск транспортної системи,
– наголосив Гурін.

Він підкреслив, що в Європі мери столиць — політики, які розуміють що таке місто та працюють на місто. В Україні вибори мера Києва — вже 20 років конкурс краси. Таким же конкурсом краси, на його переконання, мали б стати й праймеріз у "Слузі народу".

Також нардеп нагадав, що в Раді розробили закон про столицю та обговорювали його з містянами. 15 липня він в остаточній редакції виходить з профільного комітету.

Актуально Рада призначила місцеві вибори на 25 жовтня

Коли "Слуга народу" визначиться остаточно

Раніше Качура підкреслював, що претендентів на посаду мера Києва від "Слуги народу" згодом може побільшати. А загалом на виборах мера столиці буде понад десять кандидатів.

  • Кандидата в мери від "Слуги народу" можуть визначити 16 липня на засіданні фракції "Слуга народу", де буде присутній президент Володимир Зеленський;
  • Останнє слово – за главою держави. Він спиратиметься на показники соціологічних досліджень.
  • Кандидата висуне конференція міської партійної організації після офіційного старту виборчої кампанії.