Мілош Земан висловив своє здивування тому, що в США переможця виборів оголосили ЗМІ, а не виборча комісія. Про це він розповів в інтерв'ю виданню Parlamintni Listy.

Цікаво Суд відхилив позов Трампа щодо підрахунку голосів у Філадельфії

Однак, яким би не було виборче законодавство, можна зробити низку кроків, наприклад, перерахунок голосів там, де різниця була мінімальною, чи звернення до суду,
– підкреслив президент Чехії.

За його словами, у світі є чимало політиків, які банально не можуть визнати власної поразки на виборах. Схоже, одним з таких він вважає 45 президента США.

"Особисто я вважаю, що було б набагато розумнішим здатися, не ганьбитися й дозволити новому президенту вступити на посаду", – заявив Мілош Земан.

Що цікаво, чинний президент Чехії відомий своєю проросійською позицією, зокрема в питаннях анексії Криму й війни на Донбасі. Дональда Трампа також вважають "зручним" для режиму Володимира Путіна президентом США.

Про що говорить Земан?

Після виборів президента США Дональд Трамп всіляко намагається перешкодити власній поразці. Зокрема, він вимагав перерахунку голосів, не враховувати голосів поштою тощо.

Наприклад, у Пенсильванії штаб Трампа тричі змінював вимоги до виборчої комісії. Водночас у Вісконсині таки перерахують голоси у двох округах.