Про те, як американці відзначали попередні результати виборів президента, які засвідчили перемогу Джо Байдена, розповідають видання Daily Mail та CBS New York.

Цікаво Вибори президента США: Байден здобув остаточну перемогу

У Нью-Йорку святкування розпочалися вже через кілька хвилин після того, як з'явилися прогнози, що обіцяють перемогу Джозефу Байдену. Люди увімкнули музику, вийшли на вулиці з плакатами, стрибають, танцюють, ну й, звісно, п'ють алкоголь.

Святкування помітне навіть на пересічних відео, на які потрапили звичні для "Великого яблука" хмарочоси. Звідусіль лунають радісні вигуки, які подекуди супроводжуються нецензурною лайкою – імовірно, на адресу чинного президента.

Та одним Нью-Йорком святкування не обмежилися – люди вийшли на вулиці своїх міст у різних куточках США. Це той рідкісний випадок, коли водії радісними гудками зустрічали пішоходів, які наповнили автомобільні дороги – святкують у цей день всі.

У США святкують перемогу Байдена на виборах: дивіться фото

Коли Байден стане президентом:

  • За виборчою системою США, переможця президентських перегонів обирають колегії виборників. Така є в кожному штаті, і традиційно всі члени колегії голосують за того кандидата, якого обрали більшість виборців у штаті.
  • Офіційне голосування колегій має відбутися 16 грудня. Сенат повинен порахувати ці голоси 6 січня 2021 року, а вже 20 січня відбудеться інавгурація нового президента.