Частина виборців у штаті голосувала поштою. Відтак тепер Верховний суд вирішуватиме, чи є такі бюлетені законними. Вони будуть ізольовані до подальших розпоряджень. Про це повідомляє видання The Washington Post.

Читайте також "Знають, але бояться сказати про це божевільному королю": Білий дім готує Трампа до поразки

Відзначимо, що напередодні секретар штату Кеті Буквар ухвалила рішення тимчасово вилучити з підрахунку бюлетені, що прийшли надто пізно.

Однак прихильники чинного президента США Дональда Трампа заявили, що не всі округи дотримуються цієї вимоги.

Всі бюлетені, отримані поштою після 20:00 3 листопада, повинні відділятися і міститися у безпечному, надійному та запечатаному контейнері окремо від інших голосів,
– мовиться у постанові відомства.

Крім цього, всі подібні бюлетені у випадку підрахунку мають рахуватися окремо.

Відзначимо, що в Пенсільванія Верховний суд штату ухвалив рішення про продовження терміну прийому бюлетенів з 20:00 3 листопада до 17:00 6 листопада.

Вибори президента у США: головне

  • У США 3 листопада стартували 59 президентські вибори. Основна боротьба наразі триває між двома кандидатами – Дональдом Трампом і Джозефом Байденом.
  • Під час виборчої кампанії Байден звинувачував Трампа у некомпетентності та підіграванню авторитарним режимам (зокрема, путінському). Трамп натомість стверджував, що син Байдена є причетним до корупційної схеми в українській енергетиці.
  • Вже після перших результатів голосування Байден заявляв, що його перемога – неминуча. Натомість Трамп стверджував про фальсифікацію на виборах та вимагав зупинити підрахунок голосів.