Деталі заяви О'Браєна щодо передачі влади Байдену

Радник Білого дому, зокрема, підкреслив, хоча він і сподівався на перемогу Трампа, проте буде працювати з новою адміністрацією на чолі із Байденом. Про це повідомляє The Hill.

До теми Від Трампа вимагають негайно почати процес передачі влади

Якщо команду Байдена – Гарріс визнають переможцями, а наразі все має такий вигляд, у нас буде дуже професійна передача влади від Ради національної безпеки, у цьому ніяких сумнівів немає,
– зауважив О'Браєн.

Водночас він припустив, що Трампу вдасться оскаржити результати виборів і залишитися на другий термін.

До речі Трамп визнав перемогу Байдена на виборах, а згодом передумав

Вибори президента США 2020: що варто знати

  • 3 листопада у США стартували 59 президентські вибори. Загалом на виборах було 11 кандидатів, але основна боротьба триває між двома претендентами – Дональдом Трампом і Джозефом Байденом.
  • Раніше між Трампом і Байденом уже відбулися два раунди дебатів.
  • Під час виборчої кампанії Байден звинувачував Трампа у некомпетентності та підіграванню авторитарним режимам (зокрема, путінському). Трамп, зі свого боку, стверджував, що син Байдена є причетним до корупційної схеми в українській енергетиці.
  • Вже після перших результатів голосування Байден заявляв, що його перемога – неминуча. Натомість Трамп стверджував про фальсифікацію на виборах та вимагав зупинити підрахунок голосів.
  • Сьогодні Трамп і надалі вважає себе переможцем. Він такожпереконує, що голосування супроводжували безпрецедентні порушення Конституції.
  • Якщо Байден очолить США, то віцепрезиденткою стане Каміла Гарріс.

Байден, Трамп, вибори США 2020, перемога
Попередні результати виборів президента США / Інфографіка 24 каналу