У Білому домі вже готуються до поразки Трампа

Як повідомляє The Washington Post з посиланням на свої джерела, у продовж останніх двох днів радники обговорювали з Трампом перспективу поразки. Також вони підкреслювали, як чинному президенту слід відреагувати на такі підсумки виборів.

Цікаво Люди Трампа таємно співпрацюють з Байденом, – ЗМІ

Близьке оточення Трампа та джерела в Республіканській партії наполягають на тому, якщо переможцем президентських виборів буде оголошено Джо Байдена, то Трампу потрібно публічно виступити із заявою про мирну передачу влади.

Щоправда, високопоставлене джерело у виборчій кампанії республіканця заявило, що в разі програшу Трамп не буде виступати з традиційною промовою про свою поразку на виборах і вітати свого суперника з перемогою.

За їхніми словами, навіть якщо Трамп програє, він продовжить безпідставно заявляти, що його перемогу на виборах вкрали.

Згідно з даними резурсу, оточення Трампа розділилося на два основні табори.

  • Одна група, очолювана президентом і його сім'єю, все ще вважає, що у нього є шанс перемогти та що він повинен продовжувати боротися.
  • Друга група радників і республіканських чиновників, більш численна, вважає, що перемога майже вислизнула з його рук.

Проте, навіть ті, хто тепер вважає, що перемога Байдена є вирішеною, зазнають труднощів з тим, як повідомити цю новину Трампу, додає видання.

Вони знають, що він програв, але, схоже, ніхто не хоче сказати королю Ліру чи божевільному королю Георгу, що вони втратили імперію,
– сказав один із республіканців на умовах анонімності.

До речі Байден випереджає Трампа у Джорджії, до перемоги – кілька кроків

Вибори президента США 2020: що варто знати

  • 3 листопада у США стартували 59 президентські вибори. Загалом на виборах було 11 кандидатів, але основна боротьба триває між двома претендентами – Дональдом Трампом і Джозефом Байденом.
  • Раніше між Трампом і Байденом уже відбулися два раунди дебатів.
  • Під час виборчої кампанії Байден звинувачував Трампа у некомпетентності та підіграванню авторитарним режимам (зокрема, путінському). Трамп, зі свого боку, стверджував, що син Байдена є причетним до корупційної схеми в українській енергетиці.
  • Вже після перших результатів голосування Байден заявляв, що його перемога – неминуча. Натомість Трамп стверджував про фальсифікацію на виборах та вимагав зупинити підрахунок голосів.