На сторінці Посольства України в Австралії у Facebook повідомляється, що всі, хто стоїть на консульському обліку, мають змогу проголосувати до 20-ї години вечора за місцевим часом (13:00 за Києвом). Аби проголосувати з собою потрібно мати закордонний паспорт.

Читайте також: Парламентські вибори-2019: все, що потрібно знати про програми партій

О другій ночі за Києвом і о восьмій за місцевим часом відкрилися виборчі дільниці в столиці Японії Токіо та столиці Республіки Корея Сеулі.

За даними ЦВК, загалом за кордоном розташовані 102 виборчі дільниці.

Нагадаємо, що в Україні сьогодні виборчі дільниці будуть відкритими з 8:00 до 20:00. В роботі дільниць не передбачені перерви, тому можна приходити голосувати у будь-який час в межах вказаних годин.

На дільницях за кордоном голосування проводиться в ті ж години, однак за місцевим часом.

Загалом українці можуть проголосувати у 72 країнах світу. Щоправда, через малу кількість дільниць у деяких країнах, українцям доводиться вистоювати у довжелезних чергах. Наприклад, в Австралії є лише одна українська виборча дільниця на цілу країну, а ось у США їх чотири.

До речі, їх адреси незмінні ще з президентських виборів. З ними можна ознайомитись тут.

Перші результати виборів з’являться на сайті ЦВК вже в ніч на 22 липня. Але це будуть лише попередні результати підрахунку певної частини голосів. Офіційні результати 100% підрахованих голосів повинні оголосити до 5 серпня. Перше засідання новообраний парламент має провести до 9 вересня.


Які документи треба не забути взяти з собою на вибори: інфографіка 24 каналу


Нагадування: календар парламентських виборів/ інфографіка 24 каналу