Протягом виборчого процесу спостерігачі не зафіксували фактів підкупу виборців, або інших грубих порушень виборчого законодавства, повідомляє громадська організація "ОПОРА".

До теми Довибори в Раду: ЦВК зареєструвала кількох кандидатів у 179 окрузі

За даними ЦВК, голосування розпочалося о 8:00 і триватиме до 20:00.

Увага! Результати проміжних виборів народного депутата України в ОВО № 179 мають бути встановлені не пізніш як на 15 день з дня голосування, тобто до 30 березня 2020 року включно.

Як проходять вибори на Харківщині в умовах карантину

  • Вибори відбуваються в умовах карантину, запровадженого Кабінетом Міністрів України через загрозу епідемії коронавірусної інфекції.
  • Дільниці продезінфікували, а члени Дільничної виборчої комісії працюють у масках.
  • Членів ДВК просять систематично провітрювати приміщення дільниці, а у разі скупчення людей – рекомендувати виборцям чекати своєї черги на вулиці.
  • ЦВК просило Харківську ОДА розмістити у кабінках для голосування антисептики та маски для виборців.

Дивіться включення кореспондента 24 каналу з виборчої дільниці: відео

Що відомо про вибори на 179 окрузі і чому вони відбуваються саме зараз

  • 13 грудня Центральна виборча комісія призначила на 15 березня 2020 року проміжні вибори народного депутата України в ОВО № 179 Харківської області. Таке рішення ЦВК прийняла через дострокове припинення повноважень нардепа від "Слуги народу" Олексія Кучера, обраного по виборчому округу № 179 у Харківській області, який пізніше очолив Харківську область.
  • До меж цього округу входять: місто Лозова, Зачепилівський, Кегичівський, Красноградський, Лозівський та Сахновщинський райони. Загалом, за попередніми підрахунками, у вказаних виборах зможуть взяти участь майже 147 тисяч виборців.
  • Для участі у зазначених виборах Центральна виборча комісія зареєструвала 40 кандидатів у народні депутати України. До виборчого бюлетеню включено 37 кандидатів (3 – відмовилися від балотування). З них: 27 – висунутих політичними партіями, 10 – шляхом самовисування.