Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на відповідний звіт компанії.

Зазначимо, що 18 жовтня Ксенія Собчак офіційно підтвердила чутки про свої плани брати участь у виборах президента Росії у березні 2018 року.

Згідно зі змістом звіту, на думку аналітиків, у Росії висунення кандидатури Собчак було сприйнято як домовленість із Кремлем задля розколу опозиції, або як бажання чинного президента Володимира Путіна оживити вибори.

Читайте також: З'явилась перша реакція Навального на намір Собчак балотуватись у президенти Росії

Американські розвідники також констатували, що більшість опозиційних лідерів Росії засудили рішення Собчак брати участь у виборах президента.

"Опозиційний важкоатлет Олексій Навальний, якому не дають брати участь у виборчих перегонах, назвав Собчак ідеальним для Кремля "карикатурним ліберальним кандидатом". А давній лідер опозиції Гаррі Каспаров натякнув, що висунення Собчак – це диверсія Кремля", – мовиться у звіті Stratfor.

Водночас аналітики зазначають, що навіть у випадку, якщо російські опозиціонери мають рацію, то стратегія Кремля не позбавлена ризику.

Собчак може стати джокером, і якщо вона об'єднається з Навальним, щоб виступити в якості його довіреної особи, то вона може отримати ліберальні голоси,
– наголошується в звіті.

При цьому автори звіту не сумніваються, що президентом Росії знову буде обраний Путін. Водночас вони відзначають, що опозиція проти нього посилюється, що стало зрозуміло після того, як ліберали отримали більшість місць на муніципальних виборах у Москві.

Читайте також: Собчак йде в президенти: що сказав про це Путін

"У Путіна є підстави побоюватися: на цей момент він має найбільший стаж на посаді лідера Росії з часів Йосипа Сталіна, який очолював Радянський Союз протягом трьох десятиліть. І жоден лідер не може правити вічно, не маючи опору", – зазначають у Stratfor.