Рейтинги кандидатів у день виборів

У день голосування Джозеф Байден має перевагу над Дональдом Трампом. Втім в деяких ключових штатах ситуація досі не визначена. Такі дані наводить портал 270towin.

Цікаво Вибори президента стартували в США: як відбувається процес волевиявлення – деталі, фото, відео

Джозефу Байдену практично гарантовано обіцяють 183 голоси колегії виборників. Також майже точно він отримає ще 39 голосів і має великі шанси отримати ще 57 голосів. Загалом виходить 279.

Натомість Дональду Трампу практично гарантовано обіцяють 77 голосів. Майже гарантовано він отримає додаткові 48 голосів і має значні шанси на ще 38 голосів. Загалом це 163 голоси.

Ситуацію з ще 96 голосами колегії важко спрогнозувати, адже в штатах, на які вони припадають, розрив між кандидатами мінімальний – у межах статистичної похибки.

За виборчою системою в США, перемогу здобуває не той, хто набере більшу кількість голосів виборців, а той хто отримає найбільше голосів колегії виборників – щонайменше 270 з 538.

Рейтинги кандидатів за два дні до виборів

За два дні до виборів у США у гонці за посаду президента лідирує кандидат від демократів Байден. Опитування американців проводили 23 – 26 жовтня CNN та SSRS.

  • Джозеф Байден – 54%,
  • Дональд Трамп – 42%.

Зауважимо, ще на початку жовтня рейтинг Байдена був дещо вищий. Тоді за нього готові були віддати голос 56% американців. Підтримка демократа зменшилася після другого раунду президентських дебатів.

Яка була підтримка у Байдена та Трампа після перших дебатів

Опитування щодо рейтингів кандидатів у президенти США Байдена й Трампа спільно провели телеканал CNBC і компанія Change Research, повідомляє The Hill.

  • Джозеф Байден – 54%;
  • Дональд Трамп – 41%.

Крім того, в американців запитали, хто, на їхню думку, краще виступив на дебатах. Тут Джо Байдена підтримали одразу 53% опитаних, а Дональда Трампа – лише 29%.

Водночас одразу 45% опитаних висловили переконання, що чинний президент Трамп виступив на дебатах гірше, ніж вони очікували. Про Байдена таке сказали лише 11% опитаних. Одразу 77% американців зізналися, що їм було соромно за такі дебати.

Цікаво, що всього за кілька днів відрив кандидатів зріс від 2% до 13%, але лише 2% опитаних сказали, що змінили свою думку про кандидатів внаслідок першого етапу дебатів.

Якою була ситуація до дебатів:

  • Джо Байден – 47%;
  • Дональд Трамп – 45%.

Вибори в США 2020 рейтинги кандидатів інфографіка 24 канал
Вибори в США 2020 рейтинги кандидатів / Інфографіка 24 каналу

Такі дані свідчили про те, що підтримка чинного президента зростала. У порівнянні з серпнем – на 3%. Водночас Байден навпаки втрачав симпатії населення.

Тоді 94% усіх виборців сказали, що вже визначились, за кого голосуватимуть. На думку 5% американців ще можна вплинути. Лише третина виборців планують голосувати поштою або заочно, решта таки планують відвідати дільниці.

Для порівняння – попередні зрізи рейтингів кандидатів

  • У квітні Байден був попереду на 6 – 10%.
  • А вже у кінці травня та в червні – не менше ніж на 10%.
  • У липні 2020 року розрив між кандидатами також складав близько 10% на користь Байдена.
  • У серпні 2020 за Байдена були готові проголосувати 50% виборців, за Трампа – 46%.

На що цікаво звернути увагу, спостерігаючи за кампанією у США

Цікавинка Скільки американців вже проголосували на виборах президента США: останні дані

Президентські вибори у США відбудуться 3 листопада 2020 року й будуть 59-ми за ліком в історії країни.