Таку заяву зробила народний депутат України Надія Савченко під час свого виступу у Кіцмані на Буковині.

Читайте також: Савченко відзначилась заявою щодо необхідності перепису населення

"Якби українська влада була більш політично грамотною, вона б робила так, як Румунія та Угорщина, тобто роздавала б паспорти українцям. Ці дві країни, роздаючи паспорти українцям, не проти, щоб українці голосували в Угорщина та Румунії за їхню владу. Чому вони дають такий вибір? Тому що це в принципі називається потенційний електорат", – зауважила політик.

За її словами, українська "влада настільки зажралася, що не розуміє, що українська територія – це не все".

Якщо вони не повернуть українців, то України не буде. Українців треба повертати електорально. І вибори потрібно проводити на окупованому Донбасі, в Криму, незважаючи на те, що це виглядає дико, і вони розказують, що там менталітет – не той, і він ніколи не зміниться та там стоять автомати. Стоять, але ще 10 років після автоматів буде там такий менталітет. Він не зміниться в один день, нічого в один день не зміниться,
– підкреслила нардеп.

Крім того, Савченко наголошує, що влада має дати людям на окупованих територіях відчути себе важливими, "так як зараз у Румунії та Угорщині дають відчути своєму етнічному населенню, яке проживає в Україні, що вони є важливими для Румунії та Угорщини, тобто держава підтримує свій народ – Батьківщина вас підтримує".

Читайте також: Україні потрібно відмовитись від автономії Криму, – Савченко

"А ми є Батьківщиною для Донбасу та Криму, чому ми їх не підтримуємо!? Чому ми не проведемо вибори там, і не скажемо, що ми – українці, незважаючи на всю ту пропаганду, якою ті території годує Кремль", – резюмує Герой України.