Останнього потерпілого госпіталізували до районної лікарні Ачинська надвечір 5 серпня, пише ТАСС. Він перебуває при тямі і проходить обстеження.

Важливо: Вибухи на військових складах під Ачинськом: у міноборони РФ назвали попередню причину

Відтак, загалом поранення отримали 12 осіб, шестеро з яких госпіталізували. Лікарні уточнили, що двоє постраждалих евакуювали санавіацією в лікарню Красноярська, ще чотирьох залишили в Ачинській лікарні. Решта поранених проходять лікування амбулаторно.

Частина постраждалих – військові, які під час вибухів були поблизу військової частини і отримали осколкові поранення.

Окрім того, губернатор Красноярського краю Олександр Ус повідомив, що одна людина вважається зниклою безвісти. Це – цивільний чоловік.

Дивіться відео вибухів на території військової частини під Красноярськом:

Як проходить евакуація жителів з небезпечної зони?

У 20-ти кілометровій зоні від військової частини проходить евакуація місцевих жителів. З населених пунктів Кам'янка, Заворка, Малий Улуй, Ключі, Сосновий бір і дитячого табору "Сокіл" вже евакуйовані понад 9 тисяч осіб. Ще 7 тисяч самі покинули домівки і виїхали з небезпечної зони.

Для людей розгорнули 30 пунктів тимчасового розміщення в трьох містах та двох муніципальних районах. Зокрема, пункти створені при школах, установах спорту, культури, охорони здоров'я тощо. Там їх забезпечують усім необхідним: їжею, постільною білизною, засобами гігієни. Наразі у таких пунктах перебуває майже 4 тисячі осіб.

Що відомо про вибухи на військових складах? 5 серпня у Красноярському краї РФ прогриміли вибухи снарядів на складах з боєприпасами. Вибух і пожежа сталися на артилерійському складі військової частини, що розташована між Ачинськом і Назаровим.

Стовпи диму та яскравий вогонь було видно майже в усіх частинах Ачинська. Окрім того, потужні вибухи зруйнували кілька будинків, а вибуховою хвилею вибило вікна.

Причиною пожежі на артилерійському складі військової частини у Красноярському краї, за попередніми даними, вважають підрив снаряда.

Територію військової частини наразі оточили, а в Ачинському районі ввели режим надзвичайної ситуації. До гасіння залучили пожежну бронетехніку, на місце інциденту направили два спеціалізованих пожежних потяги. Із Москви гасити пожежу відправили декілька літаків із роботами.