Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

Зазначається, що пожежу на території арсеналу вдалося локалізувати. Наразі здійснюються заходи з розмінування периметру технічної території арсеналу та прилеглих населених пунктів.

Читайте також: В Калинівці вибухнуло боєприпасів на 400-600 мільйонів доларів, – Бутусов

До виконання цих завдань залучено близько тисячі членів особового складу та 153 одиниці техніки від ЗСУ. Загалом у районі працюють понад 4 тисячі представників ЗСУ та інших військових формувань, правоохоронних органі, а також 293 одиниці техніки.

"Безпосередньо на території арсеналу працює 50 груп розмінування, а це понад 220 осіб та 52 одиниці техніки, серед яких 5 пожежних танків, 3 інженерних машини розгородження, бульдозерний артилерійський тягач", – повідомили в Міноборони.

Найближчим часом робота з розчищення території арсеналу від вибухонебезпечних предметів продовжуватиметься. Також триває відновлення інфраструктури арсеналу.

Нагадаємо, 26 вересня прогриміли вибухи боєприпасів поблизу Калинівки на території арсеналу Міноборони України. З Калинівки та прилеглих населених пунктів евакуювали близько 30 тисяч осіб. Їм дозволили повертатися до своїх домівок лише 28 вересня.