Історія компанії почалася у 1993-му. Кілька аспірантів "Львівської політехніки", спілкуючись із лекторами зі США, загорілися ідеєю розробляти програмне забезпечення для американського ринку. Спочатку працювали на орендованих квартирах, а за три роки відкрили перший офіс SoftServe у Львові.

Українці по черзі їздили до США, пропонуючи свої послуги американським замовникам. Першим відомим клієнтом стала компанія General Electric. Для неї львів'яни написали програму для конвертації баз даних. Кількість замовників стрімко зростала. На початку нульових українські програмісти співпрацювали із Microsoft, і Білл Гейтс особисто відзначив їхні досягнення.

Зараз SoftServe – це потужний гігант в IT-індустрії. Окрім головних офісів у Львові та Остіні (штат Техас, США), компанія має представництва у Великій Британії, Нідерландах, Швеції та інших країнах. На рахунку SoftServe – широкий спектр розробок у різноманітних напрямках – від кібербезпеки та великих даних до інтернету речей, робототехніки та доповненої реальності. Компанія пропонує програмні рішення для багатьох галузей: охорона здоров'я, роздрібна торгівля, фінансові послуги та енергетика.

SoftServe приділяє велику увагу якості спеціалізованої освіти в Україні, підтримує школи та університети. З 2006-го року діє SoftServe University – один із перших корпоративних університетів в Україні. Він став середовищем для професійного розвитку працівників, а його підрозділ – ІТ-Академія – "вхідним квитком" у компанію для випускників ІТ-спеціальностей.

Компанія активно втілює соціальні проєкти. Зокрема, фахівці SoftServe розробили додаток із застосуванням доповненої реальності – "Tustan AR", у якому відтворили вигляд стародавньої карпатської фортеці. Встановивши аплікацію на телефон, кожен на місці руїн може побачити первісний вигляд середньовічної пам'ятки.

"Ділитися знаннями та досвідом", – такого девізу дотримуються у компанії. І закликають український бізнес робити свій внесок у розбудову локальних спільнот заради майбутнього України.