Сьогодні зранку ще один колишній регіонал опинився за ґратами. Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що було затримано Володимира Медяника. Його затримали в рамках справи заарештованого Олександра Єфремова – колишнього глави фракції "Партії регіонів" у Верховній Раді.

Донецький журналіст Денис Казанський у своєму блозі розповів історію Володимира Медяника. Так, ще у 2005 році, після перемоги Помаранчевої революції, Володимир Медяник очолив Луганську міську організацію партії "Наша Україна". Тоді ж він закликав боротися проти сепаратистів, які на з’їзді у Сєверодонецьку намагалися створити так званий "ПіСУАР" – Південно-східну українську автономну республіку.

Та вже невдовзі політична ситуація в країні змінилась. Як і політичні уподобання Володимира Медяника. Заміть "помаранчевого" на ньому замайорів "червоний", з Леніном в комплекті. За підтримку кандидата на виборах мера Луганська комуніста Кілінкарова Медяник отримав прохідне місце в списку КПУ і став депутатом Луганської облради.

Та комуністом Медяник теж був недовго, і комуністичний стрій був змінений на "біло-голубий" "Партії регіонів". Саме від них в 2012 році він балотувався до парламенту в Луганській області.

У 2012 році Медяника вже не бентежила співпраця з Олександром Єфремовим та іншими сепаратистами, з якими він закликав боротися в 2005 році. Зате своїх вчорашніх товаришів по партії «Наша Україна» Медяник став називати «націоналістичної нечистю». Його інтерв'ю, опубліковане на сайті Луганської обласної організації Партії регіонів, вже зовсім не схоже на те, що Медяник говорив в 2005 році. У ньому він заявив, що принципово не виступатиме в парламенті українською мовою, обізвав опозицію «неонацистами», а також розповів, що вся критика Партії регіонів і Януковича оплачена на гроші Заходу,
– зазначає Денис Казанський.

Та згодом сталась Революція Гідності, регіонали втекли з країни чи переформатувались у "Опозиційний блок". Дехто ж перебався до пропрезидентської партії. Та цього разу Володимир Медяник не зумів вчасно змінити політичні кольори. Причиною цього могло стати те, що бізнес і виборчий округ затриманого виявився на захопленій бойовиками Луганській області.

Медяник точно не є найголовнішим луганським сепаратистом. По своїй натурі – це типовий хамелеон без будь-яких цінностей і переконань, який понад усе ставить фінансові інтереси,
– підсумовує Денис Казанський.

Читайте також: Стали відомі цікаві деталі затримання екс-регіонала Медяника