За словами Кіпіані, надрукують ще 15 000 книг на додачу до 19 900 уже проданих. Про це він повідомив у фейсбуці.

Важливо "Справа Василя Стуса": що варто знати про книгу, яку суд заборонив через Медведчука

Маркетингова директорка Vivat Катерина Аврамчук у фейсбуці зазначила, що новий наклад запустили в друк.

А тепер в студію жарт про те, що вічно можна дивитись на три речі. Про вогонь і воду ви знаєте, а третє – це друк книжки "Справа Василя Стуса",
– написала вона.

Раніше у видавництві заявили, що у перший день після рішення суду про заборону книги отримали понад 9 тисяч попередніх замовлень "Справи Василя Стуса". Також у видавництві додали, якщо попит буде, то надрукують і наступний тираж.

Що відомо про книгу "Справа Василя Стуса"?

Книга Вахтанга Кіпіані вийшла друком у травні 2019 року. У ній мовиться про останні 5 років життя українського поета-дисидента Василя Стуса. Основою для написання матеріалу були архіви радянської спецслужби КДБ про справу проти Стуса. Вахтанг Кіпіані також керувався показами свідків, рідних та друзів, архівними документами, листами поета з тюрми.

Чому суд заборонив книгу

  • Саме Віктор Медведчук був державним захисником Василя Стуса у судовому процесі. З розсекречених документів стає зрозумілим, що Медведчук погоджувався з усіма доводами сторони звинувачення. Він визнав, що дії Стуса є злочином.
  • Втім, сьогодні політик стверджує, що інформація у книжці не відповідає дійсності й вимагає "захистити свою честь, гідність та ділову репутацію" та вилучити з продажу книгу "Справа Василя Стуса".
  • 19 жовтня суд заборонив Вахтангу Кіпіані та видавництву Vivat розповсюджувати надрукований тираж книги "Справа Василя Стуса" та подальше його тиражування "до усунення порушення особистого немайнового права Віктора Медведчука".
  • У відповідь на рішення суду Вахтанг Кіпіані заявив, що продовжить друкувати та видавати книгу.