Потрібно ще дуже багато зробити, щоб кордони України були модернізовані, забезпечені всіма технічними й інформаційними інструментами для захисту від ворога. Про це Володимир Зеленський заявив під час поїздки на Луганщину, де він відвідав відділення інспекторів прикордонної служби "Розсипне", пише Офіс Президента України.

Варто знати Україна представила 5 кроків з "Плану дій по Донбасу" у ТКГ: детально

Жодного слабкого місця на кордоні не має бути. Для нас це не просто питання економіки й протидії контрабанді. Це стратегічне питання для національної безпеки України,
– наголосив глава держави.

Він підкреслив, що гібридне протистояння на сході, яке нині досі триває, створює особливі загрози. Втім Україна – чи не єдина держава в Європі, що вміє цим загрозам протистояти.

Крім того, спілкуючись з прикордонниками, президент висловив переконання, що Україна повністю відновить контроль над ділянкою кордону в Донецькій і Луганській областях.

Верховний головнокомандувач підкреслив, що відновлення контролю за кордоном – це необхідна безпекова передумова для розгортання наступного позитивного політичного процесу в Донецьку й Луганську.

"Саме наші прикордонники будуть тими, хто засвідчить, що деокупація окремих районів Донецької та Луганської областей відбулась сповна", – заявив Володимир Зеленський, закликавши прикордонників "готуватися до цього дня".

План дій по Донбасу, 5 кроків
План дій української влади для завершення війни на Донбасі / Інфографіка 24 каналу