Помпео в інтерв’ю Помпео Bloomberg TV зауважив, що планував приїхати в Україну ще на початку січня. Проте через складну ситуацію на Близькому Сході змушений був залишитися у Штатах.

Цікаво: Чому Україна є важливою для США: заява Помпео

Так, я збираюся туди (до України, – 24 канал) потрапити. Я планував це ще раніше. У мене вже була запланована поїздка, але тоді у нас виникли проблеми на Близькому Сході, якими я мав займатись. Хоча ці проблеми ще не вирішені і попереду ще багато роботи, я планую невдовзі поїхати до України,
– сказав він.

Держсекретар США нагадав, що Вашингтон надає Україні оборонну допомогу для захисту від агресії Росії. Окрім того, адміністрація президента Дональда Трампа підтримує і буде підтримувати українського главу держави Володимира Зеленського у боротьбі з корупцією.

Цікаво: Сенаторка США розкритикувала Трампа через недостатній захист України від Росії

Зауважимо, наприкінці січня Помпео планує приїхати не тільки Україну, пише білоруське бюро "Радіо Свобода" з посиланням на дипломатичні джерела.

Куди з візитами їде Помпео:

  • У Лондон – 29-30 січня;
  • Київ – 30 січня;
  • Мінськ – 1 лютого;
  • Нур-Султан – 1-2 лютого;
  • Ташкент – 2-3 лютого.

Чому Помпео відтерміновував візит в Україну?

Держсекретар США планував відвідати Україну ще 3 січня, але відтермінував візит. Усе через загострення на Близькому Сході: напад 31 січня на американське посольство у Багдаді та вбивство іранського генерала Сулеймані

В Україні Помпео планував зустрітися з президентом Володимиром Зеленським, главою МЗС Вадимом Пристайком та міністром оборони Андрієм Загороднюком.