Люди працюють без масок

Тільки почали перевірку і одразу порушення. В одній з крамничок біля Чорного моря продавщиця, яка приїхала з Прикарпаття, торгує без маски. Про це йдеться в сюжеті 24 каналу.

До слова Яблуку ніде впасти: на пляжах у курортній Кирилівці "забули" про карантин – відео, фото

"Я була в масці, я до вас добиралися в масці. Просто зараз тут (в магазині – 24 канал) ми лише вдвох зі сестрою", – пояснила продавчиня Марія.

чорне море
Продавщиця без маски / Фото 24 каналу

В мініпекарні персонал працює в нелюдських умовах. Біля плит стоять без масок, бо нема вентиляції.

"Такий заклад нами взятий на облік. І надалі ми будемо фіксувати його діяльність. Якщо будуть виявлятися такі порушення, то буде виноситися рішення на комісії ТЕБ та НС стосовно можливості його подальшої діяльності" – пояснив представник обласного управління Держпродспоживслужби Тарас Година-Арюпін.

чорне море залізний порт
В пекарні теж працюють без масок / Фото 24 каналу

В ресторані не дотримуються дистанції

У Залізному Порту на Чорному морі вже сотні відпочивальників. В одному з ресторанів із готелем запевнили, що безпека відвідувачів понад усе.

Зверніть увагу Як безпечно купатися і відпочивати на пляжі під час пандемії COVID-19

"Насамперед гостей розсаджуємо на відстані, щоб вони не притулялись близько одне біля одного", – пояснила адміністратор ресторану.

Насправді ж все не зовсім так. За одним столом журналісти та контролер помітили величеньку компанію.

чорне море залізний порт
Велика компанія за одним столом / Фото 24 каналу

На березі незаконна експлуатація тварин

На узбережжі теж чекав неприємний сюрприз – двоє чоловіків без масок прогулювались з "живим" реквізитом для фото – папугою та мавпеням. Журналісти поцікавились, чи є дозвіл на використання тварин. Однак один з чоловіків відреагував агресивно та вдарив кулаком по мікрофону журналістки.

чорне море
Незаконна експлуатація тварин на березі моря / Фото 24 каналу

В результаті, за фактом перешкоджання журналістській діяльності поліція відкрила кримінальне провадження. Документів на експлуатацію тварин у цих чоловіків теж не було.